Zoek een kot in Kortrijk 

  • Beschikbaar van

  • Beschikbaar tot

  • 200 1030
mijn locatie
Laden...
Sorry, er zijn geen resultaten voor deze zoekopdracht.

Kortrijk is de grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Er studeren er ongeveer 15.000 studenten. Als student krijg je gegarandeerd een speciale band met de stad waar je je dagen (binnen én buiten de leslokalen) doorbrengt. Kortrijk is bovendien een internationale studentenstad. Ze verwelkomt jaarlijks meer dan honderd Erasmusstudenten uit alle windrichtingen! Kom dus zeker een kijkje nemen!

Studeren

Kortrijk heeft twee Hogescholen (VIVES & Howest) en twee Universiteiten (KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en UGent Campus Kortrijk).

Je kunt hier dan ook een erg divers aanbod studierichtingen volgen waarvan sommige opleidingen uniek zijn in Vlaanderen.

Wens je meer informatie over de verschillende opleidingen die aangeboden worden, klik dan door naar de webpagina’s hieronder:

Tip: in het voorjaar worden erg veel infomomenten georganiseerd. Twijfel je over je studierichting of wil je meer info, bezoek deze dan zeker. De SID-in dagen zijn een goede start!

Op kot

Kortrijk telt ongeveer 15.000 studenten, 3000 kotstudenten en 240 kotbazen.

Voor een kot betaal je in Kortrijk gemiddeld 35O euro per maand, energiekosten inbegrepen. De prijzen kunnen uiteraard verschillen in functie van de faciliteiten. Heb je bijvoorbeeld sanitair op de kamer, dan betaal je al snel wat meer. Je start je zoektocht best in de maand april.

Alle koten in Kortrijk dienen te beschikken over een geldig uitbatingsattest. Dit mag je als student steeds opvragen bij de kotbaas. Ook Kotwest controleert actief of koten voldoen aan de nodige reglementering. Indien we merken dat een kot niet in orde is, verwijderen we dit van onze webpagina.

Eens je beslist hebt om een kot te huren, is het uiteraard erg belangrijk om de overeenkomst goed door te nemen. Kotwest stelt een modelhuurovereenkomst ter beschikking die zoveel mogelijk de rechten van de student beschermt. Let wel op, een kotbaas is niet verplicht dit model te gebruiken. Maak daarnaast een goede plaatsbeschrijving op en check de afspraken inzake afrekening en verbruik van energiekosten  (zijn je energiekosten bijvoorbeeld inbegrepen in de basishuurprijs of niet).  Zo vermijd je discussies achteraf.

Heb je toch een probleem met je kotbaas of is er discussie over bepaalde afspraken. Neem dan contact op met de dienst huisvesting van je Studentenvoorzieningen. Zij kunnen je adviseren.

Studentenleven

Kortrijk is een erg bruisende stad in Zuid West-Vlaanderen. Vzw Kortrijk Studentenstad voorziet een schitterend aanbod voor studenten en loodst je met plezier door de verschillende mogelijkheden die deze stad biedt. Gaat het nu over cultuur beleven, fuiven, lekker eten of sporten, voor iedere student zijn er tal van opties!

Als Kortrijkse student krijg je bovendien bij de start van het academiejaar gratis een handige gids vol met kortingsbonnen om te proeven van dit aanbod!

Klik door naar Kortrijk Studentenstad voor meer informatie.