Zoek een kot in Kortrijk

  • 185 740
mijn locatie
Laden...

Studeren

Wat kan je studeren in Kortrijk? Kortrijk is een echte studentenstad en telt 10 000 studenten!
Je kan een opleiding volgen aan:     

 Je vindt er dus een zeer divers gamma aan studierichtingen en ontdekt zelfs opleidingen die nergens anders in Vlaanderen bestaan.
Het aanbod is heel uiteenlopend en omvat bovendien enkele unieke opleidingen. Hierdoor huizen in Kortrijk studenten van uit alle windrichtingen.
We verwelkomen ook ieder jaar meer dan honderd Erasmusstudenten van over de ganse wereld!

Op kot

Kortrijk telt ongeveer 10 000 studenten, 2 600 kotstudenten en 240 kotbazen. De voorbije jaren controleerden stad Kortrijk alle koten op brandveiligheid en woonkwaliteit. Bij deze controle gaat stad Kortrijk na of het pand brandveilig is en of het ook kwalitatief in orde is.
Als het pand aan alle eisen voldoet reikt stad Kortrijk naargelang de woonkwaliteit of extra troeven van het pand, "sterren" toe: www.kortrijk.be/sterrenkot

Op kot zitten moet plezierig blijven. Daarbij horen uiteraard reglementen...

Politiereglement

Heb je klachten over je kot of je kotbaas? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de studentenvoorzieningen:

•            Stip Howest

•            STUVO VIVES

•            Stuvo Kulak

Sociaal leven

Cultuur

Kortrijk heeft met al die studenten natuurlijk de nodige cultuur in huis! Kortrijk herbergt talrijke cultuurhuizen die een divers aanbod serveren: De Kreun , Ck* , Muziekcentrum Track, Budascoop,...
Met Quindo heeft Kortrijk een jongerenradio met de vinger aan de pols. Via je studentenvoorziening kan je gratis lid worden van CJP en geniet zo van talrijke voordelen.

Uitgaan

Je kan uitgaan op de Vlasmarkt, ’t Hoge of in de B. Reynaertstraat, deze drie buurten met café’s bieden voor elk wat wils. Nog inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje op www.uitinkortrijk.be.

Sport

Wil je sporten? Maak dan zeker gebruik van de speciale aanbiedingen voor studenten